پاورپوینت تزئینات وابسته به معماری ۳۰ اسلاید (ویژه رشته های مهندسی مهندسی معماری) می باشد. در ادامه بخشی از متن این پاورپوینت و فهرست آن را برای شما قرار داده ایم و در انتها نیز تصویری از پیش نمایش اسلایدهای این پاورپوینت را برای شما قرار داده ایم تا بتوانید جزییات آن را مشاهده نمایید و در صورت تمایل به داشتن این پاورپوینت ، اقدام به خرید آن نمایید.
مقدمه:
خشت و آجر در معماري ايران نه بعنوان ذره اي در مقابل کلان معماري نمود دارد، بلكه چون واحدي است كه در معماري مي نشيند، كاملتر بگوييم همچون نت است در ساختمان يك موسيقي سمفونيك، يا همچون كلمه است در شعر، غرض مقايسه شعرو موسيقي با معماري نيست بلكه هدف، نماياندن اهميت يك عنصر است در معماري.بناهاي عهد سلجوقي نيز روشنگر اين موضوع است كه برآورد كليه مسائل سازه اي، از قبيل نيروهاي كششي، فشاري و حتي برشي با چنان دقتي انجام گرفته كه انتقال نيرو در آجرها توانسته موجب ايستايي بنا كه نزديك به ده قرن از ساخت آن مي گذرد گردد.
در حالتي كه صرفاً جنبه تزئيني دارد بار اضافي است كه به سازه اصلي ساختمان متصل ميشود مانند مقرنسهاي معلق، در حالت ديگر عامل انتقال دهنده نيروهاي کششي و فشاري است با حفظ جنبه هاي تزئيني آن كه شامل گنبدها- انواع پوششها- ديوارها-ستونها و طاق نماها مي شود. مقرنسها كه غالباً بخشي از گوشواره ها مي باشد در دوره سلجوقي و قبل از آن آجري بودند ولي در دوره هاي متأخر تركيبشان با گچ و كاشيكاري لعاب دار رنگ تازه اي به سير تحول و تكامل آن داد كه نمونه هاي كامل آنرا در دوره صفويه مشاهده مي كنيم. هنر آجرتراشی و تزیینی بنا با آجرهای تراشیده، از قرن پنجم در ایران معمول بوده است. در كناراین تزیینات بسیار زیبای آجری،كتیبههاوخطوط تزئيني با استفاده از آجرتراشیده،یكی از ویژگیهای معماری سلجوقیان است. چون در بكار گيري اين نوع تزيينات گاه از طاقنما و نغول نيز استفاده مي شود، لازم است كه شرح مختصري به اين مكتوب افزوده شود.
فهرست:
عنوان
مقدمه
نغول
کاشیکاری
کاشی تکرنگ
گنبد کبود مراغه
کاشی زرین فام
کاشی معرق
کاشی هفت رنگ
مسجد سپهسالار
کاشی با تلفیق آجر
گچبری
مسجد جامع ورامین
.
عنوان: تزئینات وابسته به معماری
فرمت: پاورپوینت
تعداد صفحات: ۳۰ اسلاید
ارائه شده در: فروشگاه های سازه برتر
.
تصویر پیش نمایش اسلایدهای این پاورپوینت: